Spring naar inhoud

Man kijk iets na met vergrootglas

Home Werk Ik heb een uitkering en ga werken Worden mijn reiskosten vergoed?

Vergoeding reiskosten

De Sociale Dienst Drechtsteden ondersteunt u onder andere bij uw re-integratie en wanneer u (weer) aan het werk gaat. Nu kan het voorkomen dat u kosten maakt om van uw huis op de locatie van uw traject/werk te komen. Om u tegemoet te komen in deze kosten, is er een reiskostenregeling voor woon-werkverkeer.
Zo lang het contract  van uw re-integratietraject  loopt of aan het werk bent, krijgt u maandelijks een tegemoetkoming (met een maximum van 24 maanden). Het eerste jaar vergoeden wij alle reiskosten. Het tweede jaar krijgt u de helft vergoed. Wanneer uw contract korter dan een jaar is, ontvangt u voor de duur van het hele contract een vergoeding van 100%.
Deze reiskostenvergoeding staat los van een eventuele reiskostenvergoeding die u van uw werkgever en/of Belastingdienst ontvangt. Deze regeling geldt niet voor mensen die via Baanbrekend Drechtsteden al een reiskostenvergoeding ontvangen.

Worden mijn reiskosten vergoed?

niets invullen

Kom ik in aanmerking voor reiskostenvergoeding?

U komt voor de tegemoetkoming in aanmerking als uw inkomen niet hoger is dan  110% van het minimum inkomen.

Hoogte vergoeding reiskosten

De vergoeding hangt af van de afstand tussen uw woon- en werkadres.


Aantal kilometerVergoeding per maand
0 - 5 kilometer€ 0,00
5 - 10 kilometer€ 38,75
10 - 15 kilometer€ 76,25
15 kilometer of meer€ 113,75
 

Bovenstaande vergoeding is van toepassing bij vijf reisdagen per week. Als er meer of minder reisdagen zijn, dienen deze naar rato te worden bijgesteld.

Hoe vraag ik reiskostenvergoeding aan?

Als u aan het werk gaat, stopt uw uitkering. U krijgt dan automatisch een Aanvraagformulier Reiskosten van de sociale dienst toegestuurd.