Vrouw in rolstoel in Drechthopper

Home Wmo Ik wil reizen met de Drechthopper Ik wil een rit bestellen

Hoe bestel ik een rit?

• Bel 088 505 8505
• (Of ga naar mijnDrechthopper. Let op, mijnDrechthopper is tijdelijk niet beschikbaar).


Houd uw Drechthopperpas bij de hand.

Op welke tijden kan ik een rit bestellen?

Een rit bestellen via de telefoon (telefoonnummer: 088 505 8505) kan van maandag tot en met donderdag tussen 07.30 uur ’s ochtends en 23.00 uur ’s avonds. Op vrijdag tussen 07.30 uur ’s ochtends en 24.00 uur ’s avonds. Op zaterdag tussen 09.00 uur ’s ochtends en 24.00 uur ’s avonds. Op zondag tussen 09.00 uur ’s ochtends en 23.00 uur ’s avonds.

U moet een rit minimaal een uur van te voren bestellen, maar eerder mag natuurlijk ook. U kunt meteen de terugweg regelen als dat nodig is. Houd bij het plannen van uw rit rekening met enige speling. De taxi mag 15 minuten eerder tot 15 minuten later komen dan de afgesproken ophaaltijd. In de meeste gevallen neemt de taxi tijdens uw reis ook nog andere personen mee. Hierdoor kan de reis maximaal 15 minuten langer duren. Als u vroeg in de ochtend of aan het eind van de middag wilt reizen, houd dan rekening met eventuele files.

Prioriteitsrit

Wilt u met de Drechthopper ergens naar toe waar u beslist op tijd moet zijn? Bijvoorbeeld de kerk, bruiloft, begrafenis of een examen. Reserveer een prioriteitsrit. Wij zorgen dan dat u er op tijd bent! Een prioriteitsrit reserveren moet minimaal 24 uur van te voren.
 

Kan ik bericht krijgen als de Drechthopper er bijna is?

Als u wilt, bellen wij u ongeveer 5 minuten voordat de Drechthopper aankomt. Wilt u gebruikmaken van deze belservice? Geef bij het boeken van een rit het telefoonnummer door waarop u te bereiken bent, zowel voor de heen- als de terugreis. U kunt zich dan na het telefoontje klaar maken voor vertrek.

Hoe maak ik een account aan voor mijnDrechthopper?

U kunt ook ritten bestellen via mijnDrechthopper. Let op, dat is momenteel niet mogelijk. Belt u voor het bestellen van een rit naar: 088 505 8505.


(U moet eerst een account aanmaken voordat u mijnDrechthopper kunt gebruiken. Dit werkt als volgt:

  • U gaat naar het inlogscherm van mijnDrechthopper.
  • U klikt op de rode tekst 'nog geen account?' U komt dan op een nieuw scherm waar u uw account kunt aanmaken. U heeft hiervoor het nummer van uw Drechthopperpas nodig.
  • U vult de gegevens in die gevraagd worden.
  • U krijgt een bevestiging in uw mail. Vanaf dat moment kunt u met uw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen in mijnDrechthopper om ritten te boeken).

Reserveer op tijd voor de kerstdagen

Voor reizen tijdens de kerstdagen (25 en 26 december) gelden afwijkende besteltijden. U moet minimaal 5 dagen van tevoren reserveren.