Spring naar inhoud

Man kijk iets na met vergrootglas

Home Werk Ik heb een uitkering en ga werken Worden mijn reiskosten vergoed?

Vergoeding reiskosten

De Sociale Dienst Drechtsteden ondersteunt u onder andere bij uw re-integratie en wanneer u (weer) aan het werk gaat. Nu kan het voorkomen dat u kosten maakt om van uw huis op de locatie van uw traject/werk te komen. Om u tegemoet te komen in deze kosten, is er een reiskostenregeling voor woon-werkverkeer.
Zo lang het contract  van uw re-integratietraject  loopt of aan het werk bent, krijgt u maandelijks een tegemoetkoming (met een maximum van 24 maanden). Het eerste jaar vergoeden wij alle reiskosten. Het tweede jaar krijgt u de helft vergoed. Wanneer uw contract korter dan een jaar is, ontvangt u voor de duur van het hele contract een vergoeding van 100%.
Deze reiskostenvergoeding staat los van een eventuele reiskostenvergoeding die u van uw werkgever en/of Belastingdienst ontvangt. Deze regeling geldt niet voor mensen die via Baanbrekend Drechtsteden al een reiskostenvergoeding ontvangen.

Worden mijn reiskosten vergoed?

niets invullen

Kom ik in aanmerking voor reiskostenvergoeding?

U komt voor de tegemoetkoming in aanmerking als uw inkomen niet hoger is dan  110% van het minimum inkomen.

Hoogte vergoeding reiskosten

De vergoeding hangt af van de afstand tussen uw woon- en werkadres.

Ik ga met het openbaar vervoer (ov)

Als u reist met het openbaar vervoer (ov), wordt uw vergoeding berekend via de routeplanner op 9292.nl. Uw heen- en terugreis worden vergoed. Als u minder dan 5 kilometer reist, krijgt u geen reiskostenvergoeding.

Ik ga met de auto

Als u reist met de auto, wordt uw vergoeding berekend via de ANWB Routeplanner. U krijgt € 0,19 per kilometer van ons vergoed. Uw heen- en terugreis worden vergoed.

Hoe vraag ik reiskostenvergoeding aan?

Als u aan het werk gaat, stopt uw uitkering. U krijgt dan automatisch een Aanvraagformulier Reiskosten van de sociale dienst toegestuurd. 


Let op! Op donderdag 3 december vindt er tussen 18.00 - 20.00 uur een update plaats. De formulieren zijn hierdoor niet beschikbaar.


Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen die landelijk gelden, passen wij onze dienstverlening aan:
www.socialedienstdrechtsteden.nl/coronavirus