Spring naar inhoud

Vrouw bezig met administratie

Home Schulden Ik regel financiën voor iemand anders Ik ben bewindvoerder Hoe vraag ik schuldhulpverlening voor mijn cliënt aan?

Hoe vraag ik schuldhulpverlening voor mijn cliënt aan?

Bent u beschermingsbewindvoerder van een cliënt en wilt u schuldhulpverlening voor uw cliënt aanvragen? Dan moet u als bewindvoerder zelf uw cliënt aanmelden. Uw cliënt kan zich niet persoonlijk bij ons aanmelden. 

Hoe vraag ik schuldhulpverlening voor mijn cliënt aan?

niets invullen

Hoe verloopt de aanmeldprocedure?

De aanmeldprocedure gaat als volgt:

  • U belt met onze Klantenservice. De medewerker van de klantenservice stelt een paar screeningsvragen over uw cliënt. Daarna hoort u of u uw cliënt kunt aanmelden.
  • U meldt uw cliënt aan via het PDF-bestandaanvraag- en inlichtingenformulier. We hebben ook een PDF-bestandchecklist waarop de stukken staan vermeld die we van u nodig hebben om een schuldhulpverleningstraject te starten.
  • Vul het aanvraagformulier in en print het uit. Voeg daarbij alle stukken die op de checklist staan en die voor uw cliënt van toepassing zijn. Stuur het volledige pakket daarna op naar: Sociale Dienst Drechtsteden, Afdeling Budgetadvies en Schuldbemiddeling (ABS), Postbus 619, 3300 AP Dordrecht.
  • Na ontvangst beoordelen we de aanvraag schulphulpverlening. We kijken of de aanmelding compleet is.  Wordt de aanvraag goedgekeurd? Dan ontvangt u een bevestiging. Daarna starten we direct een minnelijke schuldregeling op.
  • Lukt het niet om een minnelijke schuldregeling tot stand te brengen? Dan kunt u een verzoek tot een wettelijke schuldregeling (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen, WSNP) indienen bij de Rechtbank.


Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen die landelijk gelden, passen wij onze dienstverlening aan: www.socialedienstdrechtsteden.nl/coronavirus