Naar de inhoud
A A A


Wmo-krant juli 2014           
                 

Wmo-adviesraad

Wat doet de raad?

Waar kunt u terecht?

Uw hulpvraag over wonen, zorg, 
vervoer en actief zijn

Zelfstandig verder

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt onder andere dat u, als u niet (meer) zelfstandig kunt functioneren, hulp krijgt bij het vinden van een oplossing.

Wanneer u door uw leeftijd, ziekte of handicap beperkt bent in uw mogelijkheden, dan kunt u in de Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) terecht bij de Sociale Dienst Drechtsteden voor advies en ondersteuning. In een gesprek onderzoeken onze Wmo-consulenten samen met u welke mogelijkheden er zijn voor bijvoorbeeld:

De afspraken en regels hierover in de Drechtsteden zijn vastgelegd in het PDF-bestandBesluit Maatschappelijke ondersteuning, de PDF-bestandbeleidsregels Wmo en de PDF-bestandVerordening Wmo.

Wat u moet weten voordat u zich aanmeldt voor een gesprek?

Ondersteuning vanuit de Sociale Dienst Drechtsteden is niet vanzelfsprekend. We verwachten van u dat u eerst zelf kijkt of u een oplossing kunt vinden voor uw hulpvraag. Wellicht kunt u een beroep doen op familie, buren, vrienden of kennissen. Ook zijn er vaak organisaties in uw gemeente die diensten aanbieden. Denk hierbij aan een klussendienst of boodschappen-, maaltijden-, of vervoerservice. En er zijn welzijns-, vrijwilligers- en kerkelijke organisaties die een oplossing kunnen bieden.

Hulpwijzer

Wilt u weten wat voor uw situatie de oplossingen zijn? Vul eerst de Hulpwijzer in. De Hulpwijzer Drechtsteden helpt u bij het zoeken naar oplossingen voor vragen in het dagelijks leven. Over wonen of huishouden maar ook over geldzaken, vervoer en actief zijn. Na het stap voor stap beantwoorden van de vragen krijgt u tips en mogelijke oplossingen voor uw persoonlijke situatie.

Wmo-adviesraad

De regionale Wmo-adviesraad geeft, gevraagd en ongevraagd, advies over alles wat met de Wmo individuele voorzieningen te maken heeft.